CITROEN
  • Citroën C-Zero
MERCEDES
  • Mercedes-Benz C 350 e
  • Mercedes-Benz S-500 Plug-In Hybrid
NISSAN
  • Nissan Leaf
  • Nissan e-NV200 Evalia
OPEL/VAUXHALL
  • OPEL Ampera
PORSCHE
  • Porsche Cayenne S E-Hybrid
  • Porsche Panamera Diesel Plug-In
TESLA
VOLVO
  • Volvo V60 Plug-In
  • Volvo XC90 T8 PHEV
VOLKSWAGEN

Itthon is bemutatkozott az elektromos Harley-Davidson LiveWire

Mire számíthat, aki majd megveszi? Zéró reakcióidőre, brutális gyorsulásra, határozott, konstans nyomatékra. Plusz egy irígy szomszédra...
Harley-Davidson LiveWire
A motor maximális fordulatszáma 15 000, végsebessége 176 km/h, 3 másodperc alatt éri el a 100 km/h-ás sebességet, majd további 2 másodperc alatt gyorsul 130 km/h-ra. A 105 lóerős teljesítményhez 115 Nm nyomaték párosul, amely már induláskor azonnal megjelenik, elég meghúzni a gázkart. A LiveWire teljes súlya 250 kg, ülésmagassága 780 mm. Mindezek kiegészítve a nagy teljesítményű SHOWA elülső és hátsó felfüggesztéssel, a H-D/Michelin Scorcher Sport gumiabroncsokkal, a Brembo Monoblock fékekkel, a kanyarodást segítő ABS-szel és a kipörgésgátlóval. Ezt kapja, aki megveszi.

Azt mondják, egy ilyen motorral nem elindulni nehéz, hanem megállni... Az első keréknél lévő dupla tárcsa és 4 dugattyús BREMBO fék és a hátsó keréknél található BREMBO 2 dugattyús szimpla tárcsafék finom, precíz működést, illetve jól adagolható és tökéletes fékerőt biztosít. Az RDRS, azaz a Reflex Defensive Rider System optimális fékerő-elosztást biztosít a hozzákapcsolt fékrendszer által.

A motor funkcióit érintőképernyős kijelzőn lehet állítani, hagyományos, analóg órák nincsenek rajta.

Harley-Davidson LiveWire
A kijelző jól olvasható, megfelelően kontrasztos még az erős napsütésben is. A különböző vezetési profilokat szintén ezen a kijelzőn lehet beállítani, a menetprofilok közül a MODE gomb megnyomásával lehet választani.

Menetprofilok:
ECO - ez az energia gazdaságos üzemmód, nagyobb a visszatöltés a gáz visszavételekor, a legalacsonyabb fogyasztásra törekszik
Rain – finomabb gázreakciókat nyújt az esős, csúszós útviszonyokra
Road – nagyobb teljesítményt biztosít az előző profiloknál lényegében egy köztes állomás
Sport - a legnagyobb teljesítmény elérését szolgáló üzemmód, kisebb a visszatöltés, ezáltal kisebb a motorfék is a gáz elvételekor.

A motorhoz okostelefonról a távolból is lehet csatlakozni, ellenőrizni lehet a főbb paramétereket, például a töltési állapotot és az abroncsnyomást, sőt lopás esetén nyomon is lehet követni a járművet és arról is értesít, ha valaki piszkálja.

A Samsung gyártmányú RESS lithium-ion akkumulátor 15 kWh teljesítményű, ez a motoros piacra gyártott jelenlegi legnagyobb kapacitású elektromos erőforrás. Kétféle módon tölthető, egyrészről a DC hálózatról, a hagyományos háztartási konnektorról, másrészről az országos gyorstöltő hálózatról a CCS csatlakozón keresztül egyenárammal.

Harley-Davidson LiveWire - CCS Charger
Míg egy teljes, otthoni feltöltéshez körülbelül 12 órára van szükség, addig gyorstöltéssel már 60 perc alatt feltölthető 0-ról 100%-ra. A hatótávolságot nézve gazdaságos üzemmódban használva 235 km-t ígér a gyár, míg erősebb igénybevételnél, sport fokozatban körülbelül 140 km lehet motorozni vele.

Harley-Davidson LiveWire
További információ:www.harley-davidson.com/hu/hu/motorcycles/livewire.html