CITROEN
  • Citroën C-Zero
MERCEDES
  • Mercedes-Benz C 350 e
  • Mercedes-Benz S-500 Plug-In Hybrid
NISSAN
  • Nissan Leaf
  • Nissan e-NV200 Evalia
OPEL/VAUXHALL
  • OPEL Ampera
PORSCHE
  • Porsche Cayenne S E-Hybrid
  • Porsche Panamera Diesel Plug-In
TESLA
VOLVO
  • Volvo V60 Plug-In
  • Volvo XC90 T8 PHEV
VOLKSWAGEN

Andy Murray valóban átszállt egy 2019-es Jaguar I-PACE villamosra...

Wimbledon kétszeres teniszbajnoka beváltotta a Föld órája alkalmából a WWF-nek tett ígéretét, és a Környezetvédelmi Világnapon az elsők között vette át új Jaguar I-PACE elektromos szabadidőautóját.
Nelson Piquet Jr., Andy Murray
Különösebb ceremónia nélkül ünnepelte a kétszeres wimbledoni teniszbajnok, Andy Murray idén a Környezetvédelmi Világnapot. Még a füves pályás idény kezdete előtt, az edzőtáborban fogadta Nelson Piquet Jr.-t, a Panasonic Jaguar Racing versenyzőjét, aki egyben a WWF nagykövete is és átvette tőle új autóját, egy vadonatúj, tisztán elektromos Jaguar I-PACE modellt.

Murray idén március 24-én, Föld órája alkamából tett ígéretet arra, hogy az F-Pace SUV-ról "átnyergel" a Jaguar első, tisztán elektromos meghajtású sportos szabadidőautójára, röviden a Jaguar villany-SUV-ra. - Mostantól a Jaguar tisztán elektromos meghajtású I-PACE modelljével járok. Az autó tiszta üzemű és biztonságos, ugyanakkor világszínvonalú dizájnja és sportos teljesítménye is tökéletesen megfelel az életstílusomnak - mondta Murray a sajtó munkásainak, amikor átvette az autót.

Andy Murray, Jaguar F-Pace SUV
- Úgy gondolom, csodálatos, hogy Andy elkötelezte magát az elektromosra váltás mellett, ráadásul tevékenyen arra bátorít másokat is, hogy lépjenek, és apró változtatásokkal tegyék fenntarthatóbbá életüket. A Jaguar I-PACE a bizonyíték arra, hogy nem kell lemondanunk a teljesítményről és a menetdinamikáról csak azért, mert elektromos autót választunk. A Jaguar elektromos átállás iránti elkötelezettségét egyértelműen demonstrálják az elmúlt pár évben elért technológiai fejlesztéseik, amiben kulcsfontosságú szerepet játszott a márka Forma-E bajnokságban való részvétele. Nagyszerű érzés ennek a fejlődésnek a részesévé válni, valamint népszerűsíteni és aktívan alakítani az akkumulátoros elektromos járművek jövőjét – mondta válaszában minden pátosz nélkül a postás, Piquet Jr.

2019 Jaguar I-PACE SUV
Az I-PACE akkumulátora gyorstöltéssel mindössze 45 perc alatt 80%-os szintre tölthető, maximális hatótávolsága 480 km. Teljesítménye csak a sportkocsikéhoz mérhető, új generációs mesterséges intelligenciát (AI) kapott és a szabadidőautókra jellemzően öt személy is kényelmesen utazhat benne.

A Jaguar I-PACE már megrendelhető, a magyar piacra várhatóan 2019. márciusában érkezik, de előrendeléseket már felvesznek a hazai márkaképviseleteken.