CITROEN
  • Citroën C-Zero
MERCEDES
  • Mercedes-Benz C 350 e
  • Mercedes-Benz S-500 Plug-In Hybrid
NISSAN
  • Nissan Leaf
  • Nissan e-NV200 Evalia
OPEL/VAUXHALL
  • OPEL Ampera
PORSCHE
  • Porsche Cayenne S E-Hybrid
  • Porsche Panamera Diesel Plug-In
TESLA
VOLVO
  • Volvo V60 Plug-In
  • Volvo XC90 T8 PHEV
VOLKSWAGEN

MOL Plugee - kedvezményesen tölthetnek a Nissan-tulajdonosok

A MOL a NEXT-E projekt keretében konzorciumi partnereivel a régió legnagyobb elektromos autó töltőhálózatát hozza létre. A töltőpontokat hat közép-kelet-európai országban telepítik.
MOL Plugee töltőoszlop
A MOL-csoport arra készül, hogy konzorciumi partnereivel az Európai Unió által támogatott NEXT-E projekt keretében a régió legnagyobb töltőhálózatát hozza létre. A konzorcium tagjai a Nissan, az E.ON-csoport, az Euro Petrol-csoport, a HEP (Hrvatska elektroprivreda) és a BMW. Az árképzés különleges kedvezményben részeíti a Nissan-t, a Nissan LEAF vagy Nissan e-NV200 tulajdonosok Magyarországon 15%-os kedvezménnyel vehetik igénybe a MOL Plugee e-töltőket.

Az országos lefedettséggel rendelkező vállalaté a hazai autópályák legsűrűbb elektromos töltőhálózata. A Plugee töltőkön CCS Combo és CHAdeMO villámtöltő, valamint egy váltóáramú Type2-es gyorstöltő csatlakozó van. Ezeknek köszönhetően a MOL-töltőpontokon gyakorlatilag minden nagy gyártó autójához ott van a töltési lehetőség, legyen az tisztán elektromos, vagy konnektorból tölthető hibrid modell. A MOL Plugee idehaza már több mint 60 helyszínen nyújt nagyteljesítményű elektromos töltési szolgáltatást, a hálózatát pedig dinamikusan bővíti. A vállalat 2021 januárjától már hat ultragyors töltőt üzemeltet Magyarországon, régiós szinten pedig egy tucatnál tartanak. Ezeknek a berendezéseknek a teljesítménye 150 kW, ami háromszor gyorsabb töltést jelent, mint a leginkább elterjedt villámtöltők (50 kW).

A MOL a töltőállomásokhoz telepített Plugee elektromos töltők jelenlegi számának növelése mellett a NEXT-E-konzorcium többi partnerével együtt több mint 250 gyors- és ultragyors töltőt helyez üzembe a fontosabb utak mentén Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Romániában azzal a céllal, hogy a hat ország teljes mértékben átjárható legyen, így elektromos autóval is könnyedén el lehessen jutni a cseh határtól az Adriára vagy a Fekete-tengerhez.

MOL Plugee töltőoszlop telepítés
Az együttműködés keretében a MOL és a Nissan arról állapodott meg, hogy a MOL Plugee töltőket Magyarországon minden Nissan LEAF vagy Nissan e-NV200 tulajdonos 2021. december 31-ig kedvezményesen használhatja.

Nálunk a Nissan LEAF 2013, az értékesítés kezdete óta minden évben piacvezető volt, ezért ez a modell a legelterjedtebb villanyautó a magyar utakon. Emellett globálisan is az egyik legnépszerűbb elektromos autó, 2010 óta már több mint 500 000 db fogyott belőle világszerte, melyből több mint 175 000 Európában. Az e-NV200 pedig az elektromos haszongépjármű értékesítés éllovasa.

A NEXT-E mellett a Nissan eddig már több mint 15 hasonló EU-s töltőhálózatfejlesztési projektet támogatott, melynek köszönhetően a CHAdeMO szabványú töltőkből és a CCS Combo-ból már kb. 10 000-10 000 db található Európában.

A töltés folyamata így zajlik egy Nissan esetében a MOL Plugee applikáción keresztül:

A gépjármű tulajdonosok az applikáció letöltése után a regisztráció első lépéseként kiválaszthatják a "Nissan EV 2021" kedvezményes töltési csomagot, majd a kijelző alján az adott elektromos autó alvázszámát megadva (VIN Number) válnak jogosulttá a kedvezményre. Az alvázszám ellenőrzése automatikusan történik, az autósoknak nincs szükségük semmilyen extra lépés elvégzésére. Egy alvázszám egyszer regisztrálható. A regisztrációt követően az adott elektromos töltőberendezés "Áraink" menüpontja alatt láthatóvá válik a mindenkor érvényes kedvezményes ár. Azoknak a felhasználóknak, akik már rendelkeznek regisztrált fiókkal, e-mailben kell frissíteniük a regisztrációjukat. A regisztráció a MOL Plugee (https://molplugee.hu/hu) weboldalán is elvégezhető.

MOL Plugee applikáció
- Nemcsak azért örülünk a NEXT-E projektnek, mert sokkal könnyebb lesz hosszabb utakon közlekedni villanyautóval, hanem azért is, mert a mostani hírnek köszönhetően, közösen a MOL-lal, adhatunk valamit azoknak a LEAF és e-NV200 tulajdonosoknak, akik az évek során megtiszteltek minket azzal, hogy vásárláskor a Nissan-t választottak. Ezúton is köszönjük nekik – nyilatkozta Reizer Levente, a Nissan PR Managere.