CITROEN
  • Citroën C-Zero
MERCEDES
  • Mercedes-Benz C 350 e
  • Mercedes-Benz S-500 Plug-In Hybrid
NISSAN
  • Nissan Leaf
  • Nissan e-NV200 Evalia
OPEL/VAUXHALL
  • OPEL Ampera
PORSCHE
  • Porsche Cayenne S E-Hybrid
  • Porsche Panamera Diesel Plug-In
TESLA
VOLVO
  • Volvo V60 Plug-In
  • Volvo XC90 T8 PHEV
VOLKSWAGEN

Hyundai TUCSON - már sportos, N Line kivitelben, hibrid hajtással is

A vadonatúj TUCSON N Line sportos formatervének külső és belső stíluselemeit a Hyundai N sportmárka ihlette. A TUCSON N Line 2021 tavaszától rendelhető.
A vadonatúj TUCSON premierje után a Hyundai Motor bemutatta legnépszerűbb európai típusának sportos N Line kivitelét is. - A TUCSON N Line bevezetésével a Hyundai legkeresettebb európai modelljének kínálatában is bevezetjük ezt a népszerű, sportos felszereltségi szintet. Az N Line exkluzív, motorsport ihletésű stíluselemeket és ultramodern, részben villamosított hajtáslánc-kínálatot biztosítva kínál még szélesebb választékot a Hyundai TUCSON N Line vásárlóinak - mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke (Vice President Marketing & Product - Hyundai Motor Europe).

Hyundai reveals Tucson N Line highlights
Az alapmodellhez képest az N Line elsősorban külső megjelenésével hódít, formatervezői az optikai tuning nagymesterei. A gyár szerint az autó erőtől duzzadó kiállása a Hyundai "érzéki sportosság" (Sensuous Sportiness) dizájnfilozófiáján alapul, markáns, geometrikus mintázatokkal, "parametrikus ékkövekkel" (parametric jewels) valósítja meg erőteljes, energikus karakterét.

Hyundai TUCSON N Line
A karakteres homlokfal része, hogy a hűtőmaszk alatti szögletes lökhárítóba az alapkivitelű TUCSON légbeömlőjénél magasabb és nagyobb, sportosabb hatású légbeömlőt építettek be.

Hyundai TUCSON N Line
Az N Line sportos farának megjelenését optimalizált kialakítású légterelő teszi még dinamikusabbá, az alapmodellénél hosszabb aerodinamikai elemet függőleges légterelő idomok egészítik ki.

Hyundai TUCSON N Line
Az autó hátulját alulról piros fényvisszaverő sáv és diffúzor zárja le. Az agresszív dupla kipufogóvég hatásosan emlékeztet rá, hogy a formatervezők a nagyteljesítményű sportautók világában kerestek és találtak ihletet. Az N Line modelleket sportosabb, robusztusabb 19 colos könnyűfém keréktárcsákkal szerelik.

A karosszéria színválasztéka hétféle alapszínből áll, a még egyedibb megjelenés érdekében a vásárlók ötféle színhez opcióként kéttónusú Phantom Black színű tetőlemezt is rendelhetnek.

A színválaszték:
- Shadow Grey [kizárólag az N Line kivitelhez] opciós Phantom Black tetővel
- Polar White opciós Phantom Black tetővel
- Engine Red opciós Phantom Black tetővel
- Sunset Red opciós Phantom Black tetővel
- Dark Knight opciós Phantom Black tetővel
- Shimmering Silver
- Phantom Black

Hyundai TUCSON N Line
Az N Line "vízesés ihlette" (inspired by waterfalls) belső terét a sportos N Line stíluselemek és egy exkluzív színcsomag uralják. A piros öltésekkel varrott sportüléseket N típusjelzés díszíti. Az ajtókárpiton és a kartámaszon szintén piros öltéseket, míg a műszerfal szürke szövetkárpitozásán piros dekorelemeket találunk. A képből az N logóval ellátott, exkluzív N kormánykerék sem hiányozhat.

Hyundai TUCSON N Line
További N részletek köszönnek vissza a sebességváltótól függően a bőr sebességváltó karon, illetve az elektronikus váltópanel burkolatán. A fekete tetőkárpit elmaradhatatlan, sportos stíluselem. Az N Line megjelenését fém pedálsor, lábtámasz és küszöbbetét teszi még sportosabbá.

Hyundai TUCSON N Line
Az N Line modellt Európában fejlesztették és tesztelték. Akárcsak az alapmodellhez, az N Line változathoz is rendelhető elektronikusan szabályozott felfüggesztés (Electronically Controlled Suspension, ECS), amely adaptív lengéscsillapítókkal alkalmazkodik az útviszonyokhoz. Az ECS rendszer automatikusan és folyamatosan úgy szabályozza a felfüggesztés működését, hogy az a lehető legjobb menetkomfortot biztosítsa. Ennek érdekében figyelembe veszi a a menetsebességet, az útfelszín jellegét, az ívmeneti tulajdonságokat, az igényelt fékhatást vagy a gyorsítás mértékét. A csillapítás mértékének kerekenkénti módosításával az ECS egyszerre mérsékli az oldaldőlést, a bólintást és az ágaskodást, illetve a karosszéria függőleges kimozdulását. A Hyundai Motor Europe műszaki központjának (Hyundai Motor Europe Technical Center, HMETC) mérnökei speciálisan optimalizált, egyedi hangolású beállításokkal látták el a 48 V-os hajtáslánccal szerelt Mild Hybrid modellek ECS rendszerét is.

New Tucson N Line Highlight
Normál üzemmódban megmaradt a modell kényelmes városi vezethetősége, a mérnökök ügyeltek arra, hogy a rendszer csak országúti sebességeknél váljon érezhetően feszesebbé. Sport üzemmódban ezzel szemben a teljes sebességtartományban határozottabb reakciókat, pontosabb irányíthatóságot és részletesebb visszajelzést kínál a rendszer. A módosított ECS programnak köszönhetően az N Line kiviteleken a kormányérzet is eltérő. Határozottabb a kormány középállása, pontosabbak a visszajelzések és nagyobb a kormányzás erőszükséglete.

Ahogy az alapverzió, az N Line is többféle hajtáslánccal választható. Ezek változatos teljesítményt és üzemanyag-fogyasztást kínálnak, különböző fokú villamosítással vagy anélkül. Az N Line felszereltségi szint a kis teljesítményű dízelmotor kivételével a TUCSON teljes motorkínálatával rendelhető.

A választható motorok:
- 1.6 T-GDI Plug-in Hybrid (265 LE)
- 1.6 T-GDI Hybrid (230 LE)
- 1.6 T-GDI 48V Mild Hybrid (180 or 150 LE)
- 1.6 T-GDI (150 LE)
- 1.6 CRDi 48 V (136 LE)

A legtakarékosabb változatok a kétféle Hyundai Smartstream motor, az 1.6 literes, soros négyhengeres T-GDI benzinmotor, illetve az 1.6 literes, soros négyhengeres CRDi dízelmotor valamelyikén alapuló hajtásláncok.

Hyundai TUCSON N Line
Az új TUCSON-nál megismert módon intuitív felhasználói élményt kínálnak az olyan emberközpontú technológiai megoldások, mint az új, 10,25 colos, szabadon álló digitális műszeregységből, valamint a Hyundai Bluelink® csatlakoztatott szolgáltatásokat is támogató, 10,25 colos Audio Video Navigation System (AVN) érintőképernyőből álló, teljesen digitális, testre szabható kettős vezetői tájékoztató rendszer.

A kabin szellőztetéséhez az N Line az úgynevezett Multi-Air Mode technológiát alkalmazza, a rendszer közvetlen és indirekt légbevezető nyílásokkal szolgálja ki a fűtő- és klímaberendezést, finomabb légáramlást, ezáltal pedig kellemesebb utazási környezetet teremtve. A háromzónás klímaberendezés az elöl utazók mellett a hátsó utasokat is kiszolgálja. Ezen túlmenően a klimatizált első, illetve fűthető első és hátsó ülések még komfortosabbá teszik az utazást mindenki számára.

A TUCSON N Line a kategória legjobbjai közé sorolható, fejlett vezetőtámogató rendszerei és aktív biztonsági csomagja révén a jelenleg kapható egyik legbiztonságosabb gépkocsi. A holttérfigyelő monitor (Blind-spot View Monitor, BVM) a külső visszapillantó tükröknél részletesebb képet mutat, az irányjelző aktiválásakor a műszeregységben jeleníti meg a gépkocsi mögötti területet. Az autópálya menettámogató funkció (Highway Driving Assist, HDA) a sáv középvonalában tartja az autót, miközben a navigációs adatokhoz és a környező forgalomhoz, pl. az autópályán közelgő kanyarokhoz igazítja a sebességet. A hibrid és plug-in hibrid modellekhez rendelhető, automatikus parkolást segítő, távvezérelt rendszer (Remote Smart Parking Assist, RSPA) például önállóan leparkolja a gépkocsit, a problémás szituációkban tehermentesítve a vezetőt. Számos további funkció gondoskodik a látási viszonyok javításáról, az elöl és hátul utazók védelméről, valamint az ütközések elkerüléséről.

Az új TUCSON N Line európai forgalmazása 2021 tavaszán kezdődik, a hibrid és plug-in hibrid modellváltozatok 2021 nyarától rendelhetők.

Hyundai reveals Tucson N Line footage


Forrás: Ördög Ibolya
Marketing és Kommunikációs vezető
Hyundai Holding Hungary Kft.