CITROEN
  • Citroën C-Zero
MERCEDES
  • Mercedes-Benz C 350 e
  • Mercedes-Benz S-500 Plug-In Hybrid
NISSAN
  • Nissan Leaf
  • Nissan e-NV200 Evalia
OPEL/VAUXHALL
  • OPEL Ampera
PORSCHE
  • Porsche Cayenne S E-Hybrid
  • Porsche Panamera Diesel Plug-In
TESLA
VOLVO
  • Volvo V60 Plug-In
  • Volvo XC90 T8 PHEV
VOLKSWAGEN

Supersola - itt a napelemes rendszer, amit csak be kell dugni a konnektorba!

Ezt kínálja a francia-holland cég az energetikai függetlenségre vágyó hobbitelek- és nyaraló-tulajdonosoknak. Nem kell hozzá engedély, sem kivitelező, sem túl sok pénz: a "plug in play" típusú berendezés egyetlen nagy méretű, 315 Watt teljesítményre képes napelem-modulból áll.
Supersola
Jelenleg a napelem-piac nem használja ki teljes potenciálját, mert a vevők a telepítéskor különféle akadályokkal szembesülnek. Részben mert nem mindenki tud azonnal 1,5 - 2 milló forintot fizetni egy nagy rendszer otthoni telepítéséért, másrészt bonyolult egy jó telepítő céget találni a feladathoz. Az áramszolgáltatók hozzáállásáról már nem is szólva. A legtöbb potenciális vásárló tehát úgy dönt, hogy kivár...

A holland-francia startup cég, a Supersola nem akar várni. A startup szeretné elhárítani az akadályokat és a napenergiát a lehető legkönnyebben hozzáférhetővé teszi a vásárlóknak. Innovációjuk egy "használatra kész" napelemben rejlik, amelyet mindenki saját maga helyezhet üzembe és elhelyezhet bárhová. Egyszerűen telepíthető, nincs szükség telepítő cégre, a felhasználónak semmi más dolga sincs, mint megfelelő helyet keresni a napelemdoboznak. A kiskereskedelmi értékesítésre szánt, ún. plug-and-play típusú napelem-modult egy földelt hálózati konnektorhoz kell csatlakoztatni. A Supersola kisebb és olcsóbb, mint a háztetős megoldás, ráadásul mobilizálható is, minden lapos tetőn vagy egyszerűen a kertben is elhelyezhető. Tulajdonosa költözéskor egyszerűen magával viheti új (bérelt) otthonába. A beruházás indulhat egy panellel, de bármikor bővíthető, mivel a rendszer moduláris, ez azt jelenti, hogy több panelt is össze lehet kapcsolni. Három egységig bővíthető, az így már 1 kW-os rendszerhez is csak egy hálózati csatlakozóra van szükség. A modult felépítő osztott, monokristályos cellákat a kínai Phono Solar Technology szállítja.

A pillanatnyi túltermelés hálózatba történő feltöltéséhez természetesen szükség van egy oda-vissza mérő villanyórára, ehhez viszont regisztrációra van szükség a hálózati energia szolgáltatójánál. Ha viszont egy hobbitelek külső hálózatra nem kapcsolt - vagy onnan leválasztott - belső elektromos hálózatára kötik a mini-erőművet, az autonóm rendszer önmagában is működik.

Supersola: How it works
A hálózati csatlakoztatás három egyszerű lépésben történhet: hajtsa ki a támasztékot, töltse fel a víztartályokat és a csatlakozót dugja be egy földelt konnektorba. Ennyi! A súlya üresen mindössze 42,5 kg, ha a 13 literes ballaszttartályokat vízzel feltöltjük, a teljes súlya akkor sem több mint 94,5 kg! A méretei üzemkész állapotban: 1,73 x 1,12 x 0,46 méter.

A "doboz" már kapható a mall.cz webáruházban. A berendezésre a gyártó 15 év termék- és 25 év teljesítménygaranciát vállal.

Supersola Explanimation