CITROEN
  • Citroën C-Zero
MERCEDES
  • Mercedes-Benz C 350 e
  • Mercedes-Benz S-500 Plug-In Hybrid
NISSAN
  • Nissan Leaf
  • Nissan e-NV200 Evalia
OPEL/VAUXHALL
  • OPEL Ampera
PORSCHE
  • Porsche Cayenne S E-Hybrid
  • Porsche Panamera Diesel Plug-In
TESLA
VOLVO
  • Volvo V60 Plug-In
  • Volvo XC90 T8 PHEV

Volkswagen ID.3 - a jövő megkezdődött!

A VW Zwickau-i üzemében már sorozatban gyártják az elektromos járművek (EV) új generációjának első autóját, a tisztán elektromos ID.3-at.
2020 Volkswagen ID.3
Méltó módon ünnepelte a Volkswagen a Trabant 62. születésnapját: 1957. november 7-én, a Nagy Októberi Szocialista Forradalom tiszteletére készült el az első papírjaguár, 2019. november 4-én pedig legördült a gyártósorról az első ID.3.

2020 Volkswagen ID.3 - Zwickau
A sorozatgyártás megindításával a Konszern megkezdte az átállást az e-mobilitásra, 2028-ra már körülbelül 22 millió elektromos jármű értékesítését tervezik világszerte. Zwickau kulcsszerepet játszik ebben a tervben, mintegy 1,2 milliárd eurós beruházással első alkalommal alakítottak át egy nagy autógyártó üzemet teljes mértékben az e-mobilitásra. A tervek szerint Zwickau 2020-ban már mintegy 100 000 elektromos autót fog gyártani, 2021-től pedig évente akár 330 000 elektromos hajtású jármű is elhagyhatja az összeszerelő gyártósort. 2021-ben, az üzem teljes elkészültekor ez lesz Európa első és egyben legnagyobb és leghatékonyabb elektromos járműgyára, amelyet teljes egészében villanyautók gyártására állítottak át a belsőégésű motorral szerelt modellek helyett. 2021-től kezdődően a VW csoporthoz tartozó márkák hat MEB modelljét gyártják majd Zwickauban.

- Az ID.3 jelentősen hozzájárul majd az e-mobilitás áttöréséhez. Elérhetővé teszi a tiszta egyéni mobilitást több millió ember számára és fontos mérföldkő cégünk számára, hogy a VW 2050-ig klíma-semlegessé váljon - mondta Herbert Diess, a Csoport vezérigazgatója az avatóünnepségen.

Modular E-Antriebs Baucasten; MEB
Az ID.3 a Volkswagen új, moduláris elektromos hajtásrendszer platformonjára (Modular E-Antriebs Baucasten; MEB) épül, nagy hatótávolsággal, nagyon tágas belsővel és dinamikus vezethetőséggel kerül a piacra. Ez egy teljesen elektromos platform, amely teljes mértékben kihasználja az e-mobilitás nyújtotta lehetőségeket. 2020 nyarán az ID.3 szinte egyidejűleg kerül bevezetésre a teljes európai piacon, eddig már több mint 35 000 leendő vásárló foglalt magának autót az előleg befizetésével.

Az ID.3 gyártása teljesen karbon-semleges, ami azt jelenti, hogy a vásárlók is karbon-semleges lábnyommal vehetik át az autót. Az energiaigényes akkumulátorcella gyártására is kizárólag zöld energiát használnak.

- Az ID.3 csúcstechnológiával megjelenő autó egy csúcstechnikával működő gyárból. Körülbelül 1 700 robot, a vezető nélküli szállítási rendszerek és a teljesen automatizált gyártási folyamatok révén Zwickau aktuális betekintést nyújt az elektromos járművek nagy volumenű gyártásába - nyilatkozta Thomas Ulbrich, a Volkswagen E-Mobility-ért felelős igazgatósági tagja.

2020 VW ID.3 - How It Was Made - Design, Technology, Production Factory