CITROEN
  • Citroën C-Zero
MERCEDES
  • Mercedes-Benz C 350 e
  • Mercedes-Benz S-500 Plug-In Hybrid
NISSAN
  • Nissan Leaf
  • Nissan e-NV200 Evalia
OPEL/VAUXHALL
  • OPEL Ampera
PORSCHE
  • Porsche Cayenne S E-Hybrid
  • Porsche Panamera Diesel Plug-In
TESLA
VOLVO
  • Volvo V60 Plug-In
  • Volvo XC90 T8 PHEV
VOLKSWAGEN

Mazda MX-30 - megkezdődött az elektromos Mazda hazai előjegyzése!

A világpremierrel egyidőben megkezdődött a Mazda első sorozatgyártású elektromos autója, a Mazda MX-30 hazai előjegyzése is.
- Az MX-30-cal egy teljesen új EV-élményt kreáltunk, úgy, hogy az szervesen képviselje a Mazda alapértékeit; legyen szó az egyedi külső és belső tér kialakításáról, vagy a menetdinamikáról, de mindig biztosítva azt, hogy az autózás öröm maradjon, amiről a Mazda annyira híres - állítja a gyári közlemény. A Mazda az MX modelljelölést eddig mindig olyan termékeinek adta, amelyek dizájn és mérnöki, műszaki szempontból szembe mentek az autóipar konvencióival. Az MX-5-tel például újrateremtették a roadster kategóriát, amikor már mindenki lemondott róla.

- Az első sorozatgyártású elektromos Mazdával a Mazda tervezőinek és mérnökeinek egy kristálytiszta cél lebegett a szeme előtt: ki kell tűnnie a tömegből, élmény legyen vezetni, valamint a konkurenciával összehasonlítva tükröznie kell a Mazda alapvető értékeit és legfőképpen csökkentenie kell a károsanyag-kibocsátást a modell egész életciklusa alatt. A termékválasztékunkban már megjelent elektromos technológiák mellett a Mazda kisebb gyártóként arra koncentrál, hogy olyan elektromos autót hozzon létre, amelyet érzésünk szerint második autóként, legfőképpen városban használnak majd - kommentálta a Mazda MX-30 premierjét Yasuhiro Aoyama, a Mazda Motor Europe elnök-vezérigazgatója.

Mazda MX-30
Mint a gyári közleményből megtudtuk, az elektromos autó vonalai is folytatják a "kevesebb több" dizájn-megközelítését, s ez jellemző mind a külső, mind a belső kialakításra is.

A karosszéria fővonala az A-oszlop tetejétől az autó hátsó része felé lejt, így az utascella szerves egységet mutat. A keretezett tető színe ezt még inkább kiemeli. Az egyedi, kétfelé nyíló, un. freestyle ajtók szép sziluettet adnak az MX-30 elegáns megjelenésének, és könnyebb beszállást tesznek lehetővé mind a hátsó, mind az első ülésekre.

Mazda MX-30
A belső térben olyan környezetbarát anyagokat találunk, melyek vegán alternatívával helyettesítik az igazi bőrt a legtöbb burkolt felület esetében. A lebegő középkonzolt, ami igen kreatívan használható pakolóhely - környezetbarát gazdálkodásból származó parafával borították.

Mazda MX-30
Az ötszemélyes, 35.5 kWh elektromos teljesítményű SUV e-SKYACTIV hajtásláncot kapott, környezetbarát anyagok felhasználásával készült és kb. 200 km a hatótávja. Ez jóval meghaladja az európai vásárlók átlagos, napi 48 km-es autóhasználatát. A Mazda első villamosa DC töltőről Combined Charging System (COMBO) csatlakozóval tölthető, de megelégszik a max. 6,6 kW AC hálózati teljesítménnyel is.

A CX-30 bőrbe bújtatott elektromos autóban a lítium-ion akkumulátorpakkot teljesen beágyazták a karosszériába, amely ily módon javítja a karosszéria merevségét is és így az autó kiválóan reagál a vezető utasításaira. Emellett, mivel a hangok nagyon fontos szerepet játszanak a vezető nyomaték- és sebességérzetében, a Mazda mérnökei létrehoztak egy olyan elektronikus hangrendszert a Mazda MX-30 belsejében, amely frekvenciában és hangnyomásban szinkronban van a motor nyomatékával. Ez azt eredményezi, hogy a vezető kevesebbszer nyomja le és engedi fel a pedált, így a vezetés kiegyensúlyozottabbá válik. Ezt erősíti a Mazda egyedi, G-vectoring szabályzása (GVC) is, amely kihasználja a villanymotor nyújtotta előnyöket is (e-GVC).

A Mazda MX-30 2020. második felében érkezik az európai kereskedésekbe. Az előjegyzés a www.mazda.hu/bemutatoterem/all-new-Mazda-MX-30/reservation oldalon érhető el. Az előjegyzést 325 000 Ft letét befizetésével lehet véglegesíteni. A Mazda MX-30 Launch Edition (első kiadás) ajánlott fogyasztói ára 11.399.900 Ft.

Mazda MX-30 - budapesti háttérrel